Friday, June 13, 2014

Летни брускети

Изключително вкусни и лесни за приготвяне, тези брускети носят аромат на лято и подправки

  

Най-после с чисто сърце мога да кажа, че лятото дойде. Топло е, слънчево, всичко цъфти и зеленее, а вечерта времето е достатъчно приятно, за да може човек да седне да вечеря на терасата и да се наслаждава на градинката на попа отпред, на огромния дъб отляво и на Витоша и залеза отдясно.

Съвършената лятна вечеря за мен лично е салата, понякога с някакъв вид леко и неангажиращо хлебче. Може би вече съм споменавала, че вкъщи не ядем много хляб. Има периоди, когато със седмици не се и сещаме да си купим или да направя.
Вчера обаче бях в хлебен период и реших да направя брускети за акомпанимент на салатата.
Ето и рецептата.



Вземаме:
2 мини франзелки
50 гр. моцарела
1 малък розов домат
2-3 филийки Грана Падано
2-3 стръка прясна мащерка
2-3 листа пресен босилек
зехтин
черен пипер
чесън на прах

Правим:
1.      Разрязваме франзелките наполовина по дължина.
2.      Поръсваме две от четирите половинки франзелки с нарязано на ситно грана падано, чесън на прах и мащерка.
3.      Върху другите две половинки слагаме нарязаните на филийки моцарела и розов домат и листата босилек
4.      Поръсваме всичко обилно със зехтин и малко черен пипер и запичаме на грила на фурната за 5-6 минути.



Тези уникално вкусни брускетки стават буквално за десет минути и са изключително подходящи за салата или супа.


No comments:

Post a Comment