Изключително вкусни и лесни за приготвяне, тези брускети носят аромат на лято и подправки
Най-после с чисто сърце
мога да кажа, че лятото дойде. Топло е, слънчево, всичко цъфти и зеленее, а
вечерта времето е достатъчно приятно, за да може човек да седне да вечеря на
терасата и да се наслаждава на градинката на попа отпред, на огромния дъб отляво
и на Витоша и залеза отдясно.
Съвършената лятна вечеря
за мен лично е салата, понякога с някакъв вид леко и неангажиращо хлебче. Може
би вече съм споменавала, че вкъщи не ядем много хляб. Има периоди, когато със
седмици не се и сещаме да си купим или да направя.
Вчера обаче бях в хлебен
период и реших да направя брускети за акомпанимент на салатата.
Ето и рецептата.
Вземаме:
2 мини франзелки
50 гр. моцарела
1 малък розов домат
2-3 филийки Грана Падано
2-3 стръка прясна мащерка
2-3 листа пресен босилек
зехтин
черен пипер
чесън на прах
Правим:
1.
Разрязваме франзелките
наполовина по дължина.
2.
Поръсваме две
от четирите половинки франзелки с нарязано на ситно грана падано, чесън на прах
и мащерка.
3.
Върху другите
две половинки слагаме нарязаните на филийки моцарела и розов домат и листата
босилек
4.
Поръсваме всичко
обилно със зехтин и малко черен пипер и запичаме на грила на фурната за 5-6
минути.
Тези уникално вкусни
брускетки стават буквално за десет минути и са изключително подходящи за салата
или супа.
No comments:
Post a Comment